Ρόκα, κάππαρη, σπανάκι κι οτιδήποτε πράσινο είναι πάντα τα απαραίτητα υλικά που μαζί με λίγο λάδι θα μας δώσουν την ιδανική, δροσερή σαλάτα, πλούσια σε φυτικές ίνες και ό,τι πρέπει για ένα ενυδατικό γεύμα τις ημέρες καύσωνα. Μήπως, όμως, αφού τη φάτε, μετά από λίγο αρχίζετε να πεινάτε;
Για να επιμηκύνετε τη διάρκεια της ενέργειας που σας προσφέρει ένα τέτοιο γεύμα, προσθέστε μια κουταλιά κριθαράκι στη σαλάτα σας. Εκτός του ότι έχει λιγότερες θερμίδες από το ρύζι, μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Annals of Family Medicine έδειξε ότι οι άνθρωποι που το κατανάλωναν καθημερινά, κατάφεραν να ρίξουν τη χοληστερίνη τους κατά μέχρι και 13 μονάδες.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα είδος φυτικής ίνας που βρίσκεται στο κριθαράκι και ονομάζεται βήτα-γλυκάνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα να «διαλύσει» τη χοληστερόλη και να απορροφήσει λιγότερο λίπος. Προσθέστε στη σαλάτα σας μισή κούπα κριθαράκι και λαχανικά με λίγο λάδι και μπαλσάμικο και καλή σας όρεξη!