Υπέροχα, πεντανόστιμα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο ορεκτικό για όλες τις ώρες και … όλες τις ηλικίες.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. φέτα [ή 200 γρ. φέτα & 100 γρ. ανθότυρο]
- 2 αυγά
- πιπέρι, μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη ζύμη: Σε ένα μπόλ βάζουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέϊκιν, τη σόδα και το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε [αρχικά με το “φτερό” του μίξερ και μετά με το γάντζο] μέχρι να έχουμε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Άν κολλάει στα χέρια ρίξτε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Για τη γέμιση: Σε μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι ή με τα χέρια. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πάτ ή ένα ποτήρι σε κυκλικά σχήματα. Βάζουμε από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε στα δύο. Πατάμε τις άκρες με το χέρι με τις μύτες ενός πιρουνιού για να κολλήσουν.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.