Υλικά:
- 200 γρ.φουντούκια
- 1 ποτήρι νερό
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο κακάο(125 γρ.)
- 1 1 /2 ποτήρι ζάχαρη
- 70 γρ.κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε τα φουντούκια πολύ-καλά στο μπλέντερ.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα αλλά ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο.
- Όταν δέσει την κατεβάζουμε από την φωτιάκαι την βάζουμε σ ενα βάζο.
- Αφήνουμε την μερέντα να κρυώσει χωρίς να κλείσουμε το βάζο.
- Αφού κρυώσει βιδώνουμε το βάζο καλά.
- Διατηρείται και εκτός ψυγείου.
Πηγή: tilegrafima.gr